EKİN’DE ATATÜRK VE CUMHURİYET

“Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.”
Özel Ekin Okulu, öğretmen, öğrenci ve tüm personeli ile cumhuriyet ve cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya bağlı bireylerdir. Atatürk’ün bu sözünden hareketle kendini bu hedefi gerçekleştirmede sorumlu görmekte ve bu sorumluluğun bilinciyle hizmet vermektedir.

Okulumuz; Atatürk ve Atatürk devrimlerini her sınıf düzeyinde öğrencilerine aktarmayı son derece önemli bir görev saymaktadır. Okul olarak bu konudaki temel hedefimiz; yalnızca Atatürk’ü anlayan bireyler değil, onun fikirlerini ve devrimlerini temel yaşam biçimi haline getirmiş, içselleştirmiş nesiller yetiştirmektir.

Okulumuz bu felsefesini öğrencilerimize; ders ve ders dışı etkinlikler, disiplinler arası planlamalar, Çanakkale ve Anıtkabir gezileri ile kazandırmaktadır. Atatürk; sadece sosyal bilgiler dersinin değil, tüm derslerin temel konusu olarak ele alınmaktadır. Yapılan çalışmalarla Atatürk’ün; insani, bilimsel, çağdaş, idealist, ilkeli, barışçıl, vatan ve millet sevgisi yönleri öğrencilerimize öğretilmektedir.

Öğrencilerimiz Atatürk’ü sevgi ve saygıyı hak eden bir lider olarak algılar. Onun insan yönünü ön plana çıkartırlar.”Hayatta en hakiki yol gösterici ilimdir.” sözlerine uygun olarak kendilerine emanet edilen cumhuriyeti en ileri seviyelere taşıyacak ve yükseltecek çağdaş bireyler olarak yetişirler.

Ekin'de Cumhuriyet Kutlamaları

Ekin ailesi olarak Ata’mızın izinden gittiğimizi ,Cumhuriyetimizin bekçisi olduğumuzu ve Cumhuriyet kazanımlarını yaşatmak ve sürdürmek için çalışacağımızı öğrencilerimizle paylaşarak her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı gününde ve büyük bir coşkuyla kutlarız.

Her 29 Ekim’de eğitim binamızda öğrencilerimiz ve çalışanlarımızla bir Ekin geleneği olan “Cumhuriyet Halkaları”nı oluştururuz.Ardından EKM’deki “Cumhuriyet kazanımlarına yönelik temalı programlar izleriz.

EKİN’de 10 Kasım ATA’yı Anma Programı

Ekin’de Ata’mızın yasını değil; sözünü tutacağımıza ve onun yolunda ilerlemekten asla vazgeçmeyeceğimize dir bir anlayışla kutlama yapılır.

Sözcükler onu anlatmaya yetmese de her 10 Kasım’da Türk Ulusunun yetiştirdiği büyük komutan, varoluş mücadelesinin mimarı, bu toprakların evladı, atasını anarak başlar günümüz.Ana sınıfından 8. sınıfa kadar tüm şubelerimiz Atatürk için oluşturdukları sloganları tek bir ağızdan Ata’larını selamlayarak söylerlerken O’na dair duygularını ifade etmeye çalışırlar.Daha sonra Atatürk büstüne çiçeklerini bırakarak Ata’ya saygı yürüyüşü yaparlarken Ekin Ailesi olarak oldukça duygulu anlar yaşarız ve O’nu özlem ve saygıyla anarız.